Fül-orr-gégészetről érthetően
Orvos válaszol

Kedves Érdeklődő!

Új kérdés feltevéséhez kérjük jelentkezzen be, vagy ha még nem tette regisztráljon.

Korábbi kérdések

#907 B. ZSOLT (2011-07-26 20:39:10)   

DOKTORNŐ A Flector-ból mennyit szabad egy nap használni? Már 2-szer nagyobb a jobb fülem mint a ball, és nagyon fáj. zsolt

Kedves Zsolt!

Nem biztos, hogy a Flector önmagában elegendő, mihamarabb fülészetre kellene mennie.


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#906 Bartus Róbert (2011-07-25 21:14:01)   

Tsztelt Doktornő!

Köszönöm előbbi válaszát!Megynyugtatásképp,ne gondoljak semmi rosszindulatú dologra?

Köszönöm türelmét,és válaszát!

 

 

Kedves Róbert!

Ebben az életkorban - ha nem láncdohányos, és nem fogyaszt rendszeresen tömény alkoholt, valamint ügyel a szájhigiénére - igen kicsi az esélye a rosszindulatú betegségnek.


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#905 Bartus Róbert (2011-07-25 20:07:14)   

Űdvözlöm,22 éves fiú vagyok!A gondom a következők lennének:voltam  már fül orr gégészeten,és megállapította az orvos hogy hátsó garafolyásom van,kissé gyulladt,és igen vérbő a garatom , valamilyen allergiából kifolyólag.Kaptam rá orrsprét (Nasonex),de nem állította el,a panaszom már több mint 3 hónapja fennt áll,és nyugtalanító,a napjaimat egyszerűen tönkreteszi.A pontos panaszom,ugyebár a hátsó garatfolyás,ami leragad a torkomra,és krákogok miatta sokszor,fülpattogás mind a kettő fülemre,néha fáj a fülem is (néha a  jobb,néha a bal),de nem nyelésre,hanem csak belehasít,a nyelvem alatt pedig kicsit fáj néha mikor nyelek (gondolom a mandulám lehet az),a garatomba is bele szokott hasítani a fájdalom,össze vissza. A kérdésem az hogy ez lehet e allergia miatt,avagy valami komolyabb?!Mert Igazából ezért van rossz közérzetem hogy nehogy valami komolyabb bajom legyen.Ha allergia akkor mire lehetek allergiás?Köszönöm válaszát előre is!

Kedves Róbert!

Leggyakrabban refluxbetegség okoz ilyen panaszokat, de valóban, allergia is színezheti a képet. Allergén azonosítása  bőrteszttel lehetséges, ilyen vizsgálatot allergológus végez, a refluxbetegség gastroenterológus-belgyógyász területe.


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#903 Kilián Bernadett (2011-07-21 18:51:07)   

Tisztelt Doktornő!
A panaszom fülzúgás, ami másfél napja jelentkezett. Az interneten utánanéztem, és láttam, hogy a klíma is okozhatja. Munkahelyemen és otthon is sokat megy a klíma, és pont az a fülem zúg, amelyik közelebb van hozzá. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kellene kezelni, és mennyi idő alatt múlhat el ? 
válaszát előre is köszönöm.

Kedves Bernadett!

Bizony, okozhatja a klíma is a fülpanaszt, de ha nem középfül problémáról van szó, akkor mihamarabbi gyógyszeres kezelésre lenne szükség. Öngyógyítás helyett minél előbb keresse fel a fülészetet!


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#901 Szofi (2011-06-13 15:10:38)   

Tisztelt Doktornő!

Szertném először is leírni röviden, hogy mi a panaszom.Az ágyban fekve, ha jobb oldalra fordulok, forogni kezd velem a szoba, hányingerem lessz, és alig tudok felkellni.Ez az érzés nagyon borzasztó, és eltart a délelőtt folyamán, délutánra elmúlik.Aztán jön az este és megint kezdődik előről,, nem tudok előre hajtott fejjel hajat mosni, mert szintén szédülök.A nyaki gerincemmel lehet összefüggés? Mert az is gyakran fáj, nehezen mozdul, 23 éve dolgozom azonos testhelyzetben,varrónőként.Az lenne a kérdésem, hogy először is mi lehet az oka a szédülésnek, és van-e rá valamilyen gyógy mőd? Válaszát nagyon köszönöm: Szofi

Kedves Szofi!

Ami a panaszairól elsőként eszembe jut, az az ún. BPPV - testhelyzettől függő, jóindulatú, rohamszerű szédülés. Számtalan más betegség (pl. nyakcsigolya eltérés) is okozhat szédülést, ezért jó volna ezeket kizárni egy otoneurológiai kivizsgálás keretében. Ezután lehet dönteni a kezelés mikéntjéről is. Nem minden fülészet rendelkezik ilyen műszerekkel, ezért előzőleg tájékozódjon, hogy a területileg illetékes kórházban van-e lehetőség ilyen vizsgálat elvégzésére!

Üdvözlettel:

dr. Juhász Zsuzsanna


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna