Fül-orr-gégészetről érthetően
Rhinolight

rhinolight

Rhinolight kezelőcentrum

Szénanáthás betegeknek - Rhinolight kezelés

Büszkék vagyunk arra, hogy rendelőnkben magyar szakemberek által kifejlesztett hatékony eljárást alkalmazhatunk a szénanáthás betegek kezelésére. Közülük sokan már tengernyi gyógyszer kipróbálása után nyernek enyhülést tüneteikre a fény által.
A bőrgyógyászatban már régóta ismert a fény gyógyhatása bizonyos allergiás és más eredetű bőrbetegségek kezelésére, így született az ötlet, hogy kísérletek induljanak arra nézve, hogyan hat a fény a nyálkahártyán allergiás nátha esetén.
A Rhinolight fény speciálisan összetett, nagy intenzitású hideg fény, amely sem hőhatást, sem fájdalmat nem okoz a kezelt felületen, és összetételéből adódóan szövetkárosító hatással sem rendelkezik, ezért nagy biztonsággal alkalmazható az allergiás betegek hosszútávú kezelésére.
A kezelés tulajdonképpen kúraszerűen az orrnyílásokba történő, meghatározott idejű bevilágítást jelenti – természetesen általános fül-orr-gégészeti vizsgálatot követően, hogy kiderítsük, nincs-e valamilyen kizáró oka a fénykezelésnek. A kiváltó októl függetlenül bármilyen erdetű szénanátha gyógyítható, akár egész évben, akár csak szezonálisan jelentkező panaszokról van szó.
A Rhinolight kezelés hatékonyságát a Szegedi Tudományegyetemen végzett kutatások eredményei támasztják alá. A Rhinolight készülékkel előállított fény és a terápiás módszer szabadalmi oltalom alatt áll.


rhinolight

Tájékoztató orvosoknak:

A fénykezelés

Az allergiás és hiperproliferatív bőrbetegségek kezelésében régóta ismertek a különböző fényterápiás módszerek, azonban az intranazális Rhinolight fototerápia az első, amely az orrnyálkahártya gyulladásos megbetegedései közül az allergiás rhinitis kezelésére alkalmas.
Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának ill. az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének kutatócsoportja Prof. Dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár vezetésével elsőként fejlesztette ki azt a fototerápián alapuló eljárást, amellyel sikeresen kezelhetők a rhinitis allergicában szenvedő betegek.
Az intranazális Rhinolight fototerápia a rhinitis allergica kezelésére szolgál, függetlenül attól, hogy mi a kiváltó allergén. Az intranazális Rhinolight fototerápia az alábbi, fül-orr-gégész vagy allergológus szakorvos által diagnosztizált rhinitis allergicában szenvedő betegeknél alkalmazható:

  1. Olyan betegek esetében, akiknek orális antihisztaminok és intranazális gyógyszerterápia kombinációjával nem lehet a tüneteket kielégítően uralni.
  2. Olyan betegek esetében, akiknél a hagyományos gyógyszerterápia ellenjavallt, vagy nemkívánatos mellékhatást vált ki, vagy gyógyszer-interakciót eredményezhet.
  3. Olyan betegek esetében, akik nem vállalják a hosszútávú gyógyszerterápiát.

 

rhinolight