Fül-orr-gégészetről érthetően
Orvos válaszol

Kedves Érdeklődő!

Új kérdés feltevéséhez kérjük jelentkezzen be, vagy ha még nem tette regisztráljon.

Korábbi kérdések

#912 Szabo Istvan (2011-08-17 08:31:35)   

Tisztelt Doktornö!

Erdélyböl vagyok,belsö fülzavarokat állapitottak meg,minek következtébe,szédüléseim vannak,egyik pillanatba nagyon jo a közérzetem, 10 perc mulva meg szédülök,elgvesztem egyensulyom,meg pánikérzetem van,itt az orvosok azt mondták hogy ez nem kezelhetö,de igy felborul az egész életem, mi a teendö,ön szerint van esély hogy meggyogyuljak,ujra a régi életvidám ember legyek,elöre is köszönöm, kézcsokom.

Kedves István!

Biztosan van esély a gyógyulásra, lehet, hogy kezelés nélkül is elmúlik a szédülés. Pontosabbat csak a betegséget kiváltó ok ismeretében lehet előrejelezni.


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#911 B. ZSOLT (2011-08-02 21:12:14)   

Üdvözletem dotornő. köszönöm az előző kérdéseimre adott válaszokat, de most újra tanácsát kérném. szóval hétfőn voltam a szokásos csík cserén és őszintén megmondom a fájdalmak szinte teljesen elmúltak a fülem is le apadt, a doktornő még leszivatta a váladékot és azt mondta hogy a továbbiakban  csak fülcsepp (ciloxan) szükséges. de az a gondom hogy a fülemben továbra is van még váladék érzem, ezt nem kell már töbször kiszívatni? vagy a fülcsepptől ez elmúlik? ön szerint holnap vissza menjek a fülészetre? válaszát előre is köszönöm. -zsolt-

Kedves Zsolt!

Sajnos, nem tudom, ha látnám okosabb lehetnék...Abból baj nem lehet, ha még egyszer kitisztogatják az esetleges fertőzött váladékot. Ha van ideje, szerintem menjen vissza.


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#910 KERESZTESI CSILLA (2011-07-27 20:07:54)   

Tisztelt Doktornő!

A segítségét szeretném kérni!A problémám 2 hete kezdődött.Az arcom a fülem körül mindkét oldalon nagyon elkezdett fájni.Másfél hét múlva már elviselhetetlen fájdalmaim voltak,akkor már a fejem is fájt több napja és zsibbadt.Én Angliában élek,így felkerestem egy walk-in center-t,ahol írtak fel egy fülcseppet.Eleinte úgy éreztem,hogy használ,de 2 nap múlva újra erősödött az arcfájdalmam.Most elmentem a "háziorvosunkhoz",aki azt mondta,hogy ne használjam a fülcseppet,mert nincs fertőzésem,és elmondta,hogy a dobhártyám körül összegyűlt a genny,de ez szerinte magától elfog múlni,hetek kérdése az egész.A kérdésem az lenne,hogy ez valóban elmúlik-e majd magától,mivel tudom csökkenteni vagy gyorsítani a gyógyulást,illetve mivel én egy hónap múlva megyek haza,és ha ez a problémám addig nem múlik el,okozhat-e komolyabb problémát vagy fájdalmat a repülés?

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:Csilla

Kedves Csilla!

Sajnos, a leírás alapján nem tudom kitalálni, hogy pontosan mi lehet a baj. A "dobhártyám körül összegyűlt a genny" mondat számomra értelmezhetetlen. Pedig ha genny van, akkor az fertőzést jelent, tehát ez sem érthető a történetből. A tünet alapján inkább hallójárat gyulladásra gondolok, erre pedig a fülcsepp lenne megfelelőbb, mint a csodára várakozás hetekig... Ilyen esetben fül-orr-gégész szakorvos az illetékes - legjobb lenne ilyen rendelést felkeresni. Nem derült ki számomra, hogy a walk-in centerben szakorvos látta-e? A repülés tekintetében is kérdéses, hogy hallójárat vagy középfül problémáról van szó, mert ez utóbbi miatt lehet kellemetlensége a nyomásváltozáskor. Hatékonyan segíteni csak pontos diagnózis birtokában lehet, ehhez pedig feltétlenül szükséges a fül vizsgálata!


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#909 B. ZSOLT (2011-07-27 14:17:11)   

Nagyon köszönöm a válaszát, nemrég értem haza sokan voltak. Új csíkot kaptam, és most kaptam egy jódos kencét amivel kivülről kell kenegetni az van rá írva orbáncra, de hogy az mi? Az a baj hogy az antibiotikum tól lett egy kis hasmenésem, ihatok normaflort? és napota mennyit lehet? Bocsánat hogy ennyit kérdezek, de kicsit félek a szövődményektől.  Válaszát előre is köszönöm. zsolt

Kedves Zsolt!

Sajnos, további program a csíkcsere, nyilván visszarendelik még kezelésre...A proboitikumot ilyenkor tanácsos szedni, Normaflorból kettőt naponta.

Jobbulást kívánok!


Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna

#908 B. ZSOLT (2011-07-27 07:28:11)   

Üdvözletem, doktornő. a flectoros kérdés a levelem második része volt, az elsőben ez volt: kb 2-hete enyhe nyomást éreztem a jobb fülemben, gondoltam majd rendbe jön. De csak rosszabb lett, multhéten kedden elmentem fülészetre, megnézték azt mondták hogy külső hallójárat gyulladás, tettek bele gyógyszeres csíkot, nem mosták mert már gyulladásban volt. Másnap kellett vissza menni ekkor már szivatták is és antibiotikumot is írtak amoxcilin-b, én rendesen szedtem, és csütörtökön is vissza mentem csík cserére, akkor  mondta a doktornő hogy hétfőn találkozunk mert pénteken nincs rendelés és hogy én húzzam ki szombaton a csíkot. így is tettem de abban a 3-om napban már nagy fájdalmaim lettek, a cataflán nem sokat ért. vasárnap még az ügyeletre is el kellett mennem ott kétféle fájdalom csillapító szurit kaptam tudtam aludni. hétfőn vissza mentem a fülészetre, addigra már teljesen el záródott a hallójáratom bele sem tudtak nézni. a doktonő az mondta nem hatott az antibiotikum újat kapok dalacint és flactort a fájdalomra, ma szerdán kell vissza mennem, nem tudom mi lessz mert tegnap már feldagadt kivülről is a fülem és nagyon fáj. amig tart a flector hatása addig elviselhető ezekszerint ez az antibiotikum sem jó? meddig tart ez az állapot? válaszát előre is köszönöm. zsolt

Kedves Zsolt!

Én sajnos csak a levele utolsó részét kaptam meg...A leírása alapján ez bizony egy makacs hallójárat gyulladás. Előfordul, hogy elhúzódik a baj, ami 2-3 hétig is eltarthat. Remélhetőleg ez az antibiotikum már hatásos lesz, illetve folytatni kell a helyi kezelést, akár párakötés formájában is. A Flectorból ilyenkor napi 3 tasakkal bevehet (étkezés közben vagy után!), és lehet időközben más fájdalomcsillapítóval kombinálni - pl Panadol.

Üdvözlettel: dr. Juhász Zsuzsanna